Liten prins med sans for elg

Det er ingen tvil om at det bor en gutt i rommet jeg besøker i dag. Gjennomgangsfargen er blått. På veggene er det tekster og bilder av sjørøvere og rockestjerner. I den  nederste køya ligger elgsamlingen på utstilling, på bokhyllen står  bilsamlingen. I vinduskarmen er det samlet minner fra et foreløpig ganske  kort liv.

– Jeg har prøvd å gi ham et rom fullt av ting han er fan av, forteller mamma Mariann. – Sjørøvere, elg, Michael Jackson, biler og fotball.

Nettopp slikt  som de fleste andre gutter på hans alder liker.

Hun ler. – I hvert fall hvis  man ser bort fra det med elg …

Mariann Kjølnes forteller at sønnen har vært fascinert av elg siden han var  bitte liten. -Han satt og leste jaktblader, og var utrolig opptatt av disse  store dyrene. Og det har han fortsatt å være.

I tillegg har Mariann hatt fokus på historien. – De første lakkskoene, de  første fotballskoene, ting han fikk i dåpen. Jeg synes det er morsommere at  det står framme enn at det ligger gjemt i en eller annen skuff.

Rommet  ellers er møblert med ting de i all hovedsak har hatt lenge. Kommoden er  blitt pusset opp og har fått nye knotter, krakken er malt slik at den passer  inn.

Tidligere var det strietapet på veggene i rommet. Den har de revet av og  isteden malt veggene grå og hvite.

– Det skaper en rolig bakgrunn, som gjør det enkelt å møblere resten av  rommet. Så har vi heller valgt å bryte den med fargerike detaljer, rødt  teppe, rød krakk og røde knagger.

Veggene i rommet er prydet med flere sjablonger, både bilder og tekst.

– Bildene og skriften på veggen har jeg malt selv, det er både morsomt og  lett. Bildene på veggen er opprinnelig rimelige Ikeabilder som jeg har malt  hvite. Da har man et ypperlig og rimelig utgangspunkt for å lage egne  bilder.

At sønnen er fornøyd med rommet, er ikke vanskelig å se.

På døren  til rommet henger det et skilt hvor det står: “Her bor en prins”.

Og Kristof  Leander lever virkelig opp til tittelen, der han villig poserer for  fotografen, mens han viser fram både fotball, lekebiler og sjørøvere. Og  selvfølgelig, – elg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s