Kreativ dame pynter til jul

Karin Einarsen kommer opprinnelig fra Lofoten, men for to år siden flyttet hun  til Larvik og Griffenfeldtsgate. Der deler hun et kreativt hus med samboer  Frank Mandt.

(Saken fortsetter under bildet.)

DSC_1204_4642298a

DSC_1133_4642288aDe har pusset opp kjøkken, bad og flere av rommene i huset, men når det kommer  til møbler og pynt sverger Karin til arvegods og gjenbruk.

– Jeg liker ikke nye møbler, sier hun bestemt. – Eldre ting som jeg kan pusse opp eller fikse på, tiltaler meg mye mer. Jeg  lar meg stadig forundre over hvor mye folk gir bort eller kaster.

DSC_1115_4642278a

Selv har hun vært opptatt av gjenbruk lenge før det ble moderne å tråle  bruktbutikker og loppemarkeder.

– Det begynte da jeg var ganske ung, minnes hun. – Jeg har bestandig vært  opptatt av interiør, og tror de begynte for alvor den gangen jeg trakk om  noen møbler for cirka 24 år siden. Jeg har aldri skjønt hvorfor man skal  skifte ut fullt brukbare ting. Det er både mye billigere og mye mer  personlig med ting som er brukt litt.

DSC_1012_4642249a

Karin Einarsen var først litt skeptisk til å flytte til Larvik, men hun trives.

– Larvik minner meg faktisk litt om Lofoten, sier hun. – De bratte fjellene  mangler selvfølgelig, men det er mye hav og himmel her også. Og det er både  litt rart og veldig deilig med sol i desember. Hun ler. – Sønnen min på ni  var veldig forundret første gang han oppdaget at det var lyst om vinteren  her.

DSC_1123_4642292a

Karin jobber som døvetolk/elevassistent på Østre Halsen skole, men når hun har  fri sitter hun sjelden helt rolig.

– Jeg liker å holde på med noe, forteller hun. – Jeg har vært en del syk de siste årene, men jeg prøver å tenke positivt og  heller fokusere på det jeg får til, framfor begrensningene. Jeg syr,  strikker og maler. Uten kreativitet tror jeg livet mitt ville blitt veldig  kjedelig, jeg stortrives når jeg kan jobbe med hendene. I tillegg er jeg mye  ute på tur og finner ting jeg kan bruke til dekorasjoner. For eksempel  nøtter, kastanjer og kongler, det kan brukes til mye fint.

DSC_1032_4642259a

Hun blir inspirert av interiørblader og interiørblogger, og har også en egen  blogg, http://karineinar. blogg.no/, der hun legger ut eksempler på ting hun  lager.

– Det er gøy å ha kontakt med andre som er interessert i det samme som meg,  sier hun.- Og selvfølgelig inspirerende når jeg får positive tilbakemeldinger på det jeg  legger ut bilder av. Jeg både får og deler jeg ideer på nett, slik som de  hermetikkboksene jeg bruker som potteskjulere. De er det mange som har  sansen for. Det er rett og slett hermetikkbokser som er sprayet med  kremfarget lakk, før jeg har limt på servietter med decougepagelim. Nå før  jul passer det jo fint å bruke juleservietter. Deretter spraylakker jeg nok  en gang, og når det har tørket pynter jeg med bånd, blonder eller annet jeg  har liggende.

DSC_1045_4642266a

At det nærmer seg jul synes godt i stua i Griffenfeldtsgate. Lyslenker, kuler,  svibler, hvite julestjerner, adventstaker og mye annen pynt på plass. Det  meste i hvitt og sølv.

DSC_1127_4642290a

– Jeg kommer til å kjøpe noen buketter med røde tulipaner og roser for å få  noen røde blikkfang, men ellers blir det nok mest hvitt og sølv her i år.  Jeg synes det er veldig rent og delikat.

Adventsstaken på stuebordet har hun kreert selv. Fire hvite lys står i rekke i  en lang, hvitlakkert boks, pyntet med blant annet kongler, mose, nøtter,  sølvfargede fugler og hvite stjerner.

DSC_1025_4642243a

I det ene hjørnet står en blomsterpyntet gitar, Karin forteller at gitaren  opprinnelig var bestemorens.

– Og baketrauet på veggen der, sier hun og peker på et gammelt trau som også  er pyntet med blomster. – Det er trauet til oldemoren min, som jeg så vidt  fikk reddet fra flammene da onkelen min skulle brenne det opp. Det er litt  brannskadd i bunnen, men jeg har hatt det i over 20 år og har aldri greid å  kvitte meg med det.

DSC_1182_4642307a

Ute i gangen henger et blomsterhjerte på veggen, Karin blir stille når jeg  fotograferer det. – Det hjertet var det moren min som laget, forteller hun. – Hun døde bare 63 år gammel, for tre år siden. Karin kikker ut mot snøen på utsiden og svelger. – Vi var veldig knyttet til  hverandre, og det går ikke en dag uten at jeg tenker på henne.

DSC_1080_4642283a

Så smiler hun  stort. – Men livet går videre og 1. desember ble jeg bestemor for første  gang. Jeg har tre barn, to voksne døtre og en gutt på ni. Men dette er mitt  første barnebarn og jeg synes det er helt fantastisk. Hun smiler igjen.

– Jeg har allerede strikket de første små nissevottene til ham.

DSC_1071_4642272a

Reklamer

En tanke om “Kreativ dame pynter til jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s